TONDACH® prirodno lepi i dugotrajni krovovi

Informacija za štampu

08. април 2014

TONDACH - Crep po svačijoj meri !

Za 40. Međunarodni sajam GRAĐEVINARSTVO 2014. koji se pod sloganom „ Gradite po Vašoj meri!“ održati od 08-12. aprila u Beogradu, najveći srpski proizvođač keramičkih crepova pripremio je pregršt noviteta i iznenađenja za stručni javnost i posetioce.

Na tradicionalnom izlagačkom mestu u hali 2 posetice će dočekati uvek gostoljubivi domaćini koji će i ovoga puta predstaviti svoju bogatu ponudu krovnih sistema koji pružaju preko 400 mogućnosti za njihovo kvalitetno rešavanje bilo da su u pitanju novi krovovi ili je reč o njihovoj sanacili ili rekonstrukciji.
Pažljivom posmatraču neće promaći ni upečatljiva poruka ili moto nastupa formulisan sloganom: ISPLATI SE. EVO RUKE! koji nagoveštava da će svi zainteresovani, pored srdačnog stiska ruke, dobiti i odgovor na pitanje: Šta se, i zašto se isplati?
Svima onima koji su se do sada opredili za ovog proizvođača, bilo kao investitori, projektanti ili izvođači građevinskih radova, odgovor je već odavno poznat.
Onom manjem broju, onima koji su u dilemi oko izbora rešenja za pokrivanje tzv. pete fasade objekata, čija se nedoumica još dodatno podstiče dampingškim cenama i ponudama proizvoda u najmanju ruku sumnjivog kvaliteta, predusetljivo osoblje štanda argumentovano će prezentovati sve prednosti TONDACH-Potisje Kanjiža proizvoda koji bez sumnje donose najviši stepen dodatne vrednosti na našem tržištu, te se zbog toga oni dugoročno najviše i isplate.
Stručnoj javnosti, već naviknutoj na novitete ovog renomiranog proizvođača sigurno neće promaći dva:

ŠINDRA PLUS i ŠINDRA PLUS NATURA, vučeni crepovi iz porodice Biber crepova, modeli specijalno razvijeni za pokrivanje objekata sa tradicionalnim stilom gradnje, naročito u brdsko-planinskim predelima od posebnog značaja za našu zemlju, kao što su nacionalni parkovi, parkovi i rezervati prirode.
EKO ZNAK čije je pravo korišćenja na nove 3 godine ponovo zaslužio TONDACH-Potisje Kanjiža kao i dizajn crepa koji na gotovom krovu neodoljivo podseća na drvenu šindru, bili su dovoljna preporuka da se ovaj novitet uvrsti u urbanistička planska dokumenta Nacionalnog parka Kopaonik, u kojem je uoči ovogodišnje skijaške sezone njime obnovljen krov Planinarskog doma „Rtanj“ , stradalom u požaru sredinom prošle godine.

STEP- Klinker keramičke podne ploče, idealno rešenje za popločavanje terasa, kolskih prilaza ili baštenskih staza i puteljaka pošto su one ekstremno otporne i neosetljive na :
• Habanje
• Klizanje
• Mraz (Upijanje vode ispod 3%)
• Mehaničke udare
• Razne hemikalije
• Visoke temperature

Poslenike na očuvanju spomenika kulture najviše će obradovati saznanje da se, posle izvesnog prekida, od nedavno u fabrici u Kanjiži ponovo proizvodi crep ORIJENTAL, poznatiji kao ćeramida.TONDACH-Potisje Kanjiža je učinila dodatne napore da se ovaj proizvod namenjen gotovo isključivo za obnovu krovova kulturne baštine naše zemlje ponovo uvrsti u proizvodnju. Na taj način će biti uslišene molbe zaštitara koji su u proteklom periodu muku mučili sa uvoznom ćeramidom lošeg kvaliteta, nepodobnom za naše klimatske uslove.

Može se reći da će se na taj način obeležiti I 20. godišnjica uspešne saradnje TONDACH-Potisje Kanjiža sa Republičkim I Pokrajinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture formulisane Poveljom o saradnji, koja je svečano potpisana 1994. godine u Sremskim Karlovcima.

Izvođači radova na krovopokrivanju, a i ne samo oni, ne bi trebalo da propuste priliku da se na licu mesta podsete, a neki I upoznaju sa postupkom sanacije krova koji je po fazama slikovito prikazan na ogromnom modelu koji se nalazi ispred ulaza u izložbenu halu 2. Poražavajuća činjenica da preko 60% plasmana raznih pokrivnih materijala odlazi na sanacije postojećeg građevinskog fundusa ide u prilog razrešenju dileme pred kojom se uvek iznova nalaze investitori prilikom izbora materijala za građenje: Šta se u stvari, na kraju isplati ? Odgovor na to pitanje se zna: Izborom kvalitetnih materijala garantovanog kvaliteta, koji su još pri tome ekološki i obezbeđuju zdrav životni proctor,uvek ćete biti na dobitku!

Ljubiteljima sajamskih popusta ili akcijskih kupovina ponuđen je crep velikog formata ( 10,6/ m2) pod nazivom NEPTUN, koji je prvi put prezentovan našoj javnosti I to po vrlo povoljnim promotivnim cenama. Naravno, kao I ostali TONDACH MODELI I ovaj se odlikuje savršenim tehničkim performansama kojima treba pridodati i ponudu od 20 nijansi boja podržanih sa kompletno usaglašenom dodatnom opremom što ovom modelu stvara lepu perspektivu u skorijoj budućnosti.

 

O kompaniji:
Osnovana 1903
Kupljena od TONDACH-a 2003.
Zaposlenih: 450
Najveći proizvodni kompleks TONDACH na jednom mestu (4 fabrike/pogona) na 30 Ha
Obezbeđena sirovinska baza za narednih 40 godina
Ulaganja u proteklih 11 godina: oko 50 miliona EUR
Poslovanje: i pored teškoća, stabilno
Prodaja u 2013.: 48 miliona komada raznih vrsta crepova
Plasman: 40 % domaće tržište, 60 % izvoz
Priznanja sa Beogradskog sajma:
• 6 NOVE VIZURE za kvalitet i asortiman proizvoda
• 16 Grand Prix za promotivni nastup

 

Osoba za kontakt:

Aleksandar Beronja dipl.ing.građ
Rukovodilac promotivnih aktivnosti
+ 381 24 873 303/ lok. 250
aberonja@tondach.rs
www.tondach.rs

InformacijaZaStampu201404PDF | 123,60 kB