TONDACH® prirodno lepi i dugotrajni krovovi

NOVA VIZURA

14. април 2014

Na tek završenom 40. Međunarodnom sajmu građevinarstva, TONDACH-Potisje Kanjiža, najvećem srpskom proizvođaču keramičkih crepova zasluženo je pripala NOVA VIZURA , priznanje stručnog žirija za kvalitet proizvoda iz robne grupe opekarskih i ostalih proizvoda nemetaličnog porekla.

Ovo, sedmo u nizu najviše stručno priznanje u našoj zemlji za TONDACH-Potisje Kanjiža, dodeljeno je ŠINDRI PLUS i ŠINDRI PLUS NATURA, vučenim crepovima iz porodice Biber.

Nagrađeni modeli su specijalno razvijeni za pokrivanje objekata sa tradicionalnim stilom gradnje, naročito u brdsko-planinskim predelima od posebnog značaja za našu zemlju, kao što su nacionalni parkovi, parkovi i rezervati prirode.

EKO ZNAK čije je pravo korišćenja na nove 3 godine ponovo zaslužio TONDACH-Potisje Kanjiža, kao i dizajn crepa koji na gotovom krovu neodoljivo podseća na drvenu šindru, bili su dovoljna preporuka da se ovaj novitet uvrsti u urbanistička planska dokumenta Nacionalnog parka Kopaonik, u kojem je već uoči ovogodišnje skijaške sezone njime obnovljen krov Planinarskog doma „Rtanj“ , koji je stradao u požaru sredinom prošle godine.

Pored stručnog žirija, ovaj novitet nije promakao pažnji ni posetilaca sajma, a naročito stručnoj javnosti. Sudeći po njihovom interesovanju za ovaj proizvod, nagradu publike, kada bi postojala ova kategorija, svakako bi pripala ovom keramičkom crepu.

Postoje ozbiljni nagoveštaji da će se sa zamahom građevinske sezone intenzivirati radovi na značajnim objektima koji će biti pokriveni Šindrom Plus a koji će u budućnosti obogatiti našu ponudu planinskog turizma.