TONDACH® prirodno lepi i dugotrajni krovovi

Koju dodatu vrednost nudi Tondach?

Zahtevi za građevinske materijale za krov stalno rastu, ne samo u pogledu aktuelnih klimatskih uslova nego i u pogledu životnog veka, ekologije, energetske efikasnosti i dizajna.

Glineni crep kao pokrivni materijal za krov, koji se istorijski razvijao i dokazao kao pouzdan građevinski materijal, najbolje može zadovoljiti sve „nove“ zahteve u odnosu na druge pokrivne materijale. 

Iz ekološke perspektive glineni crepovi dobijaju bodove, jer pravi Tondach crepovi proizvode se od zemlje, vode, vazduha i vatre i ne sadrže nikakve hemijske dodatke. Kao jedini austrijski proizvođač pravih glinenih crepova Tondach Gleinstätten je dobio evropsko priznanje „natureplus“. 

Natureplus je internacionalni simbol kvaliteta za oblast stanovanja i građevinskog materijala, koji svim učesnicima u izgradnji daje orijentaciju u pravcu trajnosti. Proizvode, koji nose ovaj znak, odlikuje posebno visok kvalitet u pogledu zdravlja, životne sredine i funkcije.

Sasvim prirodan proizvod „glineni crep“ pečenjem na više od 1000°C dostiže životni vek od preko 100 godina. Funkcionalnost obuhvata i ulaz i izlaz toplote, klimu stanovanja i ne zahteva održavanje. Perfektan krov sa Tondach crepom tako može smanjiti troškove energije do 20% godišnje. Zato su pravi crepovi optimalna dopuna kod niskoenergetskih, pasivnih i novih solarnih kuća.